Welke schuim moet ik kiezen?

Schuimrubber is in feite een verzamelnaam voor comfortschuimen. Een verzamelnaam van diverse kwaliteiten flexibele polyurethaanschuimen waaronder polyether, koudschuim en traagschuim. Sommige mensen twijfel nog wel eens over of ze polyether schuimrubber of koudschuim moeten kiezen, wat wij heel goed kunnen begrijpen. Beide opties kunnen namelijk voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

Hieronder leggen we graag uitgebreider uit of je beter kunt gaan voor schuimrubber of koudschuim. Mocht je hierna nog hulp nodig hebben laat het ons dan gerust weten. Wij helpen je graag!

4 soorten schuim

Wij bieden 4 soorten schuim aan. Dit zijn: koudschuim HR 45 medium, koudschuim HR 45 soft, en SG35 polyether en SG25 polyether. Onderstaand vind je een opsomming van de soorten schuimrubber en waar ze (het beste) geschikt voor zijn:

  • Schuimrubber SG25 (polyether): zeer geschikt voor wiegmatrasje op maat, hondenkussen, rugkussen voor binnen en buiten, hoofdbord bed, voordelige oplossing als slaapmatras, verpakkingsmateriaal, kinderstoeltjes als zitting
  • Schuimrubber SG 35 (polyether): zeer geschikt voor zitkussens voor binnen en buiten, bankkussens, eetkamerstoelen, bootkussens.
  • Koudschuim HR 45 Medium (*): zeer geschikt voor zitkussens voor binnen en buiten, bootkussens.
  • Koudschuim HR 45 Soft/Zacht (*): zeer geschikt voor matras op maat op te slapen, rugkussens voor binnen en buiten.

* In koudschuim zit iets meer veerkracht en daardoor zit het iets comfortabeler.

Schuimrubber of koudschuim; welke kiezen?

Als je gebruik wilt maken van schuimrubber dan gebruik je een poreus materiaal, een schuim dat bekend staat om de verende eigenschappen. Het kan zijn dat je schuimrubber kent onder de naam schuimplastic. Echter worden er bij matrassen vaak de termen als polyether, koudschuim, traagschuim en polypress gebruikt. Dit zijn allemaal verschillende soorten schuimrubber. Alleen kies je nu voor polyether schuimrubber of koudschuim?

Koudschuim is een kunststof schuimrubber. Het is iets comfortabeler dan het ‘gewone’ schuimrubber. Daarnaast ventileert het beter en werkt het vlamvertragend. Tevens is het duurzaam en vormvast. Bovendien is het isolerend. Ook wordt koudschuim milieuvriendelijk geproduceerd. Door die eigenschappen wordt het schuim vaak gebruikt voor matrassen. Een matras met koudschuim zorgt voor beter ventileren en het vocht wordt er goed in opgenomen.

Als je kiest voor schuimrubber dan kun je dit gebruiken voor zitkussens voor een bank, caravankussens, buitenkussens, maar ook matrassen. Bij sommige toepassingen is het verstandig om koudschuim te nemen terwijl bij andere toepassingen het weer zonde van het geld is. Zo is koudschuim geschikt voor intensief gebruik en is het brandvertragend, anti rot- en schimmelvrij en heeft het een hoge veerkrachtigheid. Polyether schuimrubber wordt vooral gebruikt voor zitmeubelen. Waar dus ook weer de verschillende soorten schuimrubbers bij aan te pas komen.

Verschillende soorten schuim combineren

Wist je dat je ook verschillende soorten schuim kunt combineren? Voorbeeld: voor je matras zou je een dikte van 8 cm koudschuim HR 45 medium op maat kunnen laten snijden. En daar bovenop een dikte van 5 cm koudschuim HR 45 soft kunnen laten snijden. Je dient dit samen te bestellen met een bus spuitlijm zodat je het gemakkelijk op elkaar kan lijmen.

En zo kan je natuurlijk heel veel soorten schuim met elkaar combineren. Met behulp van onze lijmspray, lijm je deze eenvoudig aan elkaar. Dankzij het combineren van schuim wordt het perfecte zitkussen of matras op maat samengesteld en kun jij weer heerlijk zitten of slapen!

Schuim gekozen? Bestel eenvoudig online op maat

Heb jij je schuim gekozen? Bestel deze dan eenvoudig online. Zo kun je bij ons schuimrubber op maat bestellen en dat geldt ook voor de koudschuim. Wij snijden de foam exact op maat en het wordt ook nog eens heel gemakkelijk thuisbezorgd in heel Nederland en België. Heb je nog een vraag of twijfel je nog steeds over welke schuim je moet kiezen? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen of adviseren je graag verder!

Vakantiemelding

Van 2 tot en met 4 januari zijn wij gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Bestellingen kunnen geplaatst worden en worden binnen de normale levertermijn verzonden.