Polyether schuimrubber

schuimrubberwinkel

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten

Schuimrubber van polyether

Als je een zitkussen, rug kussen of matras wilt vullen dan kun je polyether schuimrubber gebruiken. Dit is een comfortschuim/ polyurethaan schuim. Het materiaal haalt zijn draagkracht uit hardheid en is daardoor minder veerkrachtig dan koudschuim. Typerend aan polyether schuimrubber is dat je meer bovenop het materiaal zit koudschuim heeft een meer verend gevoel. Het materiaal kun je het beste gebruiken wanneer comfort en duurzaamheid wat minder belangrijk is. Dus vooral producten die niet dagelijks en intensief gebruikt worden.

Bij ons kun je terecht voor verschillende mogelijkheden wat betreft polyether. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Verschil polyether en koudschuim

Bij ons in het assortiment vind je polyether schuimrubber en koudschuim. Het zijn twee verschillende materialen, alleen welk materiaal past er nu het beste bij het product dat jij nodig hebt? Dat leggen we je graag uit. Zowel polyether als koudschuim kunnen beide voor elke toepassing in de meubelindustrie worden gebruikt. De keuze zal vooral gebaseerd worden op de levensduur van een zitmeubel of matras. Het grote verschil is dat polyether schuimrubber ten opzichte van koudschuim een stuk minder veerkrachtig is. Het ventileert minder goed en er zal sneller een kuilvorming ontstaan. Polyether heeft de eigenschap sneller in zitcomfort af te nemen. Daarom wordt dit materiaal vooral gebruikt bij de opvulling van kussens.

Koudschuim heeft een open en onregelmatige celstructuur waardoor het materiaal, beter ventileert, veerkrachtiger is en vooral veel langer mee gaat. Je vindt het materiaal daarom ook vaak terug als vulling in een matras. Koudschuim zal over een langere periode veel veerkrachtiger blijven, waardoor je over een langere tijd een veel beter zitcomfort ervaart. Dat zijn de belangrijkste verschillen tussen de 2 materialen. Het is daarbij dus belangrijk om zelf te kijken welk materiaal er voor u het meest geschikt is met betrekking tot het product waar je het voor wilt gebruiken.

Voordelen polyether

Een polyether matras is het meest voordelige matras dat er is. Het materiaal polyether wordt namelijk gezien als een ‘ouderwets’ schuim waar door grote ontwikkelingen uiteindelijk koudschuim door is ontstaan. Het grote voordeel van polyether schuimrubber is dus vooral de prijs. Die is erg laag. Daarom perfect materiaal om te gebruiken ter vulling van kussens. Dat hoeft tenslotte ook niet heel duur te zijn.

Polyether schuimrubber kopen bij Schuimrubberwinkel

Voor polyether schuimrubber ben je bij ons aan het juiste adres. Het materiaal is van zichzelf al goedkoop, maar biedt een prima comfort. Er is daarom een goede prijs/kwaliteit verhouding. Bestel bij ons voordelig polyether schuimrubber op maat. Dit kan aan de hand van onze maatwerk module. Kies bijvoorbeeld voor een rechthoek of trapezium. Je kan nadat je de maten in centimeters hebt ingevuld, de gewenste vorm in je winkelmand doen. Wij gaan dan zo snel mogelijk aan de slag met jouw bestelling.

Voor vragen kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je dan graag persoonlijk verder.